Saraydaki Mücevher

dae jang geum ile ilgili görsel sonucu





 İzlediğim ilk Kore dizisidir kendileri. Ara ara açar izlerim hala. Bende inanılmaz bir etki bırakmıştır. İzlemenizi şiddetle tavsiye ederim. Hatta bırakın elinizdeki işi hemen başlayın derim. Uzunluğu gözünüzü korkutmasın. İzlerseniz pişmanlık duymazsınız.

Konusuna gelecek olursak;
Joseon Hanedanlığı zamanında yaşamış tarihinin ilk kadın doktoru olmayı başaran   Dae Jang Geum (Lee Young-ae) un hayatı anlatılmaktadır. Dizi gerçek bir hayat hikayesinden esinlenilmiştir. Her tarihi dizide olduğu gibi bu dizide de bol miktarda entrika var e tabi aşk da var. Dizimizin erkek oyuncusu Ji Jin Hee birkaç yapımda daha izlemiştim. Oyunculuğu gayet iyi ve burada da rolünün hakkını vermiş aşk adamımız. Dizide Kore kültürünü çok iyi anlatmış yönetmenimiz. Kore mutfağından kıyafetlerine doğu tıbbından yöresel şifalı bitkilerine varana kadar konu alınmış bilgilendirici de olmuş. Diziyi daha fazla anlatmayayım size de bir şeyler kalsın :)

Adı:Saraydaki Mücevher ( Dae Jang Geum ) (대장금)Yayın Tarihi:15 Eylül 2003,30 Mart 2004Kanal:MBCBölüm Sayısı:54Tür:Dram,TarihiYönetmen:Yeong Hyeon KimYapımcı:Byoung Hoon Lee


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarayın İncisi

Jang Ok Jung